• persoonlijk advies

  • gratis bezorgen > €75,00

  • veel demo modellen

  • reparatie en onderhoud

  • accessoires en onderdelen

WELKE STEP PAST BIJ MIJ?

Naar welke step ben ik nou eigenlijk op zoek?
Dat vragen een hoop mensen zich nou af.

WELKE-STEP-PAST-BIJ-MIJWaar moet je op letten?

 
Steppen zijn er in alle soorten en maten. De eerste vraag bij het kiezen van een step is: wie gaat hem gebruiken? Denk hierbij aan de maximale gewichtsbelasting van de step en aan de verstelbaarheid van het stuur. Vraag jezelf vervolgens af voor welk doel je hem gaat gebruiken. Wil je ermee stunten, wil je er lange afstanden mee afleggen of wil je er een die je gemakkelijk meeneemt in het openbaar vervoer? Denk ook goed na over de ondergrond waarop jij gaat steppen. Bij een onverharde weg heb je een andere step nodig dan voor op een geasfalteerde weg. Om het gemakkelijker te maken delen we de steppen in, in de volgende categorieën.

Stepjes voor peuters
 
Er zijn al steppen voor de allerkleinsten tot 3 jaar. Een step is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Kinderen leren op een step namelijk om hun evenwicht te bewaren. Dankzij 3 wielen en dikke banden zijn ze een stuk stabieler en wordt het gemakkelijker voor kinderen om hun evenwicht te houden. Hierdoor kunnen ze zich compleet focussen op het sturen en steppen. Het balanceren en leren sturen, zorgt ervoor dat ze straks gemakkelijker de overstap naar een fiets kunnen maken. Deze stepjes hebben een licht frame en een lage draagkracht. Ze zijn dus niet bedoeld voor een oudere broer of zus.
 

 
Stepjes voor kinderen
 
Bij steppen voor kinderen is een verstelbaar stuur onmisbaar. Zo heeft je kind er voor langere tijd plezier van. Op deze leeftijd komt het ook vaker voor dat kinderen grotere afstanden afleggen met de step, om naar school te gaan bijvoorbeeld. Grotere wielen en luchtbanden maken het gemakkelijker om grote afstanden af te leggen. Ook maken deze banden het gemakkelijker om op oneffen ondergronden te steppen. Ook vouwsteppen zijn handig voor kinderen, die neem je gemakkelijk mee in de trein of in de bus. Populaire steppen voor kinderen zijn ook JDBug Steppen.
 

 
Steppen voor volwassenen
 
Steppen is zeker niet alleen geschikt voor kinderen. Ook volwassenen ruilen hun fiets steeds vaker in voor een step. Let hierbij goed op de maximale draagkracht van de step. Wil je een step die je gemakkelijk vervoert en die je wil gebruiken om van het station naar je werk te steppen bijvoorbeeld? Dan is een vouwstep heel handig. Deze neem je gratis mee in het openbaar vervoer. Wil je grotere afstanden afleggen? Kies dan voor een autoped. Grote wielen en luchtbanden maken het gemakkelijker om de step ook op onverharde wegen te gebruiken.
 

Stuntsteppen
 
Ook stuntsteppen worden steeds populairder. Waar je vroeger alleen maar mensen met skateboards in skateparken zag, zie je nu ook steeds vaker mensen op een stuntstep. Als je wilt stunten met een step, is het wel belangrijk dat je ook echt een stuntstep koopt. Deze is er namelijk voor gemaakt om harde klappen op te vangen die de step zeker te verduren gaat krijgen. Een verstelbaar stuur zou bijvoorbeeld kunnen inschuiven na een harde klap van een sprong. Stuntsteps zijn dus nooit inklapbaar omdat dit de stevigheid niet ten goede komt.Elektrische steppen
 
Erg populair onder jongeren zijn de elektrische steppen. Met deze stoere gadget steelt je kind zeker de show. Een elektrische step bereikt hoge snelheden en je legt er gemakkelijk lange afstanden mee af. De step start met 1 druk op de knop en je geeft gas door het handvat om te draaien. Het gewicht van de stepper heeft invloed op de accuduur. In Nederland mag je alleen op eigen terrein op een elektrische step rijden. Op de openbare weg heb je een bromfietsrijbewijs en een bromfietskenteken nodigTransport
 
Ga je de step gebruiken om van huis naar het station en van het station naar je werk te komen? Dan is een vouwstep een ideaal alternatief voor een vouwfiets. Een vouwstep is namelijk lichter én compacter dan een vouwfiets waardoor je hem zo onder je stoel schuift. Ook onder de mensen die op hun werkplek grote afstanden af moeten leggen, in bijvoorbeeld fabriekshallen, zijn vouwstepjes erg populair.Sportsstep,stadstep of Hondenstep?
 
Er  zijn steps te koop voor allerlei soorten doeleinden.Dus bedenk goed wat je wilt gaan doen en hoe je de step gaat gebruiken.
Bij een stadsstep sta je wat rechter op en  bereik je geen hoge snelheden.
Wil je hard en op onverharde paden steppen,kan je voor een racestep kiezen.
Is het ook de bedoeling dat je door de bossen wil of met de hond er op uit, kies dan voor een step met een hogere voetplank en wellicht een geveerde voorvork.